Questmed.ro - Grile, simulari si cazuri clinice - Rezidentiat 2024
Questmed - Rezidentiat 2017 - Grile Rezidentiat 2017

Rezolva! Propune! Invata! - Rezidentiat 2017

Nu esti logat

Pentru a putea rezolva grile sau pentru a putea folosi facilitatile site-ului trebuie sa ai cont.

Daca esti logat, pe aceasta pagina vei putea vedea evolutia ta in timp, cat din materia de Rezidentiat ai parcurs, cat mai ai de parcurs, precum si date statistice despre tine si despre intregul site.

Daca ai deja cont logheaza-te cu contul pe care il ai.

Daca nu ai, creeaza-ti un cont!

Logheaza-te in cont! Creeaza cont nou!

Ultimele noutati - Rezidentiat 2017

09
sep
Sursa: ms.ro
Intalnire pregatitoare pentru sesiunea 2016 a examenului de rezidentiat
Astazi, 9 Septembrie, a avut loc la sediul Ministerului Sanatatii o intalnire intre reprezentantii Ministerului si ai Universitatilor de Medicina si Farmacie din Bucuresti, Cluj-Napoca, Craiova, Iasi, Targu-Mures si Timisoara pe tema orgnizarii examenului national de rezidentiat 2016. In urma intalnirii au fost luate, de comun acord si in limita reglementarilor legale in vigoare, urmatoarele decizii:
  • sesiunea 2016 a examenului national de rezidentiat va avea loc pe data de 20 Noiembrie 2016;
  • metodologia de examen va presupune subiecte unice la nivel national si clasificare unica pe loc si post la nivel national, pornind de la principiul unui examen cu clasificare nationala, care sa raspunda nevoilor sistemului de sanatate de acoperire cu personal medical inalt calificat;
  • introducerea unor specilitati noi - cardiologie pediatrica, gastro-enterologie pediatrica, nefrologie pediatrica, onco-hematologie pediatrica, pneumologie pediatrica si microbiologie clinica.
Conform calendarului agreat de participantii la intalnire, lista locurilor si posturilor disponibile va fi publicata pana cel tarziu la data de 14 Octombrie in saptamanalul Viata Medicala si pe site-ul www.rezidentiat.ms.ro. Inscrierea candidatilor va avea loc in perioada 14 Octombrie - 28 Octombrie (ora 14.00) la sediile Directiilor de Sanatate Publica judetene si a Municipiului Bucuresti.
22
mai
Sursa: rezidentiat.ms.ro
Tematica si bibliografia - Sesiunea Noiembrie 2016
Punem la dispozitia celor interesati tematica si bibliografia pentru concursul de rezidentiat, sesiunea 20 noiembrie 2016. Pentru Domeniul medicina dentara si Domeniul farmacie - tematica si bibliografia sunt identice cu cele din sesiunea 15.11.2015 Pentru Domeniul medicina - tematica si bibliografia sunt MODIFICATE fata de sesiunea 15.11.2015
23
feb
Sursa: ms.ro
Ministrul Sanatatii s-a intalnit in aceasta dimineata cu reprezentantii Federatiei Asociatiilor Studentilor la Medicina din Romania.
Patriciu ACHIMAS, CADARIU, ministrul Sanatatii s-a intalnit in aceasta dimineata cu reprezentantii Federatiei Asociatiilor Studentilor la Medicina din Romania. Ministrul Sanatatii a discutat cu tinerii medici despre modul in care va fi organizat, in toamna acestui an, concursul de intrare in Rezidentiat pe post si loc in domeniile medicina, medicina dentara si farmacie. In acest context, reprezentantii studentilor au cerut conducerii MS ca, anul acesta, concursul sa fie organizat la fel ca in anii trecuti, decentralizat, in cele 6 centre universitare cu traditie: Bucuresti, Cluj-Napoca, Craiova, Iasi, Targu Mures si Timisoara. De asemenea, studentii au mai solicitat subiecte unice in toate cele 6 centre, iar Comisia de elaborare a acestora sa fie stabilita la nivel national si alcatuita din membrii celor 6 universitati. Subiectele vor fi elaborate din Compendiul nou aprobat. S-a mai convenit ca tematica de concurs sa fie comunicata de catre Ministerul Sanatatii pe pagina de web a institutiei (www.ms.ro) si prin publicatia de specialitate Viata Medicala, in cel mai scurt timp. Studentii i-au mai solicitat ministrului ACHIMAS,-CADARIU ca repartitia concurentilor sa se faca pe fiecare centru, in functie de punctajul descrescator si, dupa acest proces, acestia sa poata opta si pentru locurile ramase neocupate la nivel national, in urma unei repartitii conform unui clasament national. Ministrul Sanatatii a fost de acord, in principiu, cu solicitarile venite din partea tinerilor medici, dar le-a cerut acestora un document scris cu toate solicitarile stabilite in intalnirea de astazi. De asemenea, s-a convenit ca, la inscriere, candidatul sa semneze o declaratie prin care isi exprima acordul cu privire la noile conditii de organizare si desfasurare a concursului.
04
feb
Sursa: ms.ro
Anunt privind organizarea unei sesiuni extraordinare a concursului de rezidentiat si precizari privind sesiunea din toamna anului 2016 a examenului de rezidentiat
Din dorinta de a identifica modalitati si solutii pentru asigurarea locurilor de specializare de care sa beneficieze un numar cat mai mare de absolventi ai universitatilor de medicina, Ministerul Sanatatii a organizat consultari cu reprezentantii federatiilor studentesti, cu reprezentanti ai absolventilor din anii precedenti precum si cu reprezentanti ai universitatilor de medicina din intreaga tara. In urma acestor consultari reprezentantii Ministerului Sanatatii au decis ca solutia optima consta in organizarea unei sesiuni extraordinare a examenului de rezindentiat in primavara anului 2016, pentru locurile ramase vacante in tara. Aceasta sesiune va fi organizata la nivel national, va include subiecte unice de examen, in baza bibliografiei utilizate pentru sesiunea din toamna anului trecut. Ministerul Sanatatii va anunta in scurt timp data si modul de organizare a acestei sesiuni extraordinare. Totodata, in urma consultarilor desfasurate in ultima perioada, Ministerul Sanatatii a decis ca organizarea sesiunii examenului de rezidentiat din toamna anului 2016 sa se desfasoare, de asemenea, la nivel national si bazat pe subiecte unice. Bibiliografia utilizata pentru aceasta sesiune de examene va fi alcatuita din "Compendiul de specialitati medico-chirurgicale" elaborat de un colectiv multidisciplinar format din cadre didactice de la toate universitatile de medicina si farmacie, sub coordonarea prof.dr.Victor Stoica si prof.dr.Viorel Scripcaru. Metodologia examenului de rezidentiat, sesiunea 2016, va fi anuntata dupa noi consultari ale reprezentantilor Ministerului Sanatatii cu federatiile studentesti de profil.

Statistica Questmed

 5676 Grile Rezidentiat Compendiu
 2542 Grile propuse de utilizatori
 44598 Utilizatori inregistrati
 2.753.422 Teste rezolvate de utilizatori
 30.249.351 Grile rezolvate de utilizatori
VS

Statistica ta personala

? Grile rezolvate perfect
? Grile propuse de tine
? din colegii tai au cont
? Teste rezolvate de tine
? Grile rezolvate de tine

Progresul mediu al utilizatorilor

Grile rezolvate
Toate capitolele

Progresul tau pe capitole

Grile rezolvate
Alege capitolul