Questmed.ro - Grile, simulari si cazuri clinice - Rezidentiat 2024
Questmed - Forum - Medicina in Romania vs Strainatate?
Subiect nou! Raspunde!

    Medicina in Romania vs Strainatate?

    Radu89

    Postari: 4

    Data inregistrarii: 15/03/2014

    Salut.
    Sunt curios sa vad ce zice lumea.
    Dupa ce terminati facultatea/rezidentiat ce vreti sa faceti?
    Ramaneti sa profesati in Romania sau vreti sa plecati in strainatate?
    Argumente pro si contra.

    Eu personal ma gandesc sa raman in Romania. Stiu ca nu se compara din punct de vedere medical/financiar/etc., dar cred ca daca se vrea se poate face medicina si in Romania, asa cum s-a vazut in ultimii ani si cu SMURD.

    Argumente PRO: aproape de familie si cei dragi, nu necesita cursuri suplimentare de limba, sistemul privat in Romania s-a dezvoltat foarte mult acoperind o parte din starea financiara deficitara.

    Argumente CONTRA: lupta impotriva sistemului medical prost organizat, calitatea medicinii mai scazuta decat in strainatate.

    Alexandra B.

    Postari: 1

    Data inregistrarii: 16/03/2014

    Buna seara!

    Desi este un subiect dezbatut si redezbatut in diverse cercuri medicale sau nu, o parere in plus sau in minus nu strica sa fie exprimata. Personal, vreau si eu sa raman in Romania sa practic Medicina. Am facut facultatea aici, am suportat cheltuielile mutarii intr-un centru universitar, mi-am facut pregatirea medicala aici. De ce as vrea sa plec chiar daca e mai greu? La urma urmei, recompensa trebuie sa vina din locul de unde ai depus efortul cel mai mare. As dori totusi sa aud si argumentele altor studenti/viitori studenti la medicina care doresc sa plece in strainatate si care pot furniza si alt argument in afara de cel financiar, care este evident.
      Subiect nou! Raspunde!